Coronaviruset: Lang færre enn normalt har tenkt seg ut i naturen i påsken

felleski

Påske, friluftsliv og nordmenn er tre ting som henger veldig tett sammen. Men dessverre er det en kraftig nedgang blant de som har tenkt til å bedrive friluftsliv og være ute i naturen i påsken, viser en ny Ipsos-undersøkelse.


– Det synes vi er fryktelig leit, og håper det er på grunn av den spesielle tiden vi er i, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Fellesorganisasjonen for 17 friluftslivsorganisasjoner gjennomfører hver påske en Ipsos-undersøkelse, for å finne ut hvor mange som har tenkt seg ut for å bedrive friluftslivsaktiviteter i påsken.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

I 2018 var det 77 prosent som svarte ja på spørsmålet om de hadde tenkt til å bedrive friluftsliv i påsken, i 2019 var det 75 prosent – mens i 2020 er det kun 58 prosent som svarer ja.

Tallene kan tyde på at folk sine planer er preget av den spesielle tiden vi er i, tror Lasse Heimdal.

– Mange pleier å være på hytta og bedrive friluftsliv der, og ser kanskje ikke at de har de samme mulighetene i sitt nærområde. Mens andre sitter i isolasjon og har fått påvist covid-19, eller selv-isolerer seg i frykt for å få viruset, og ikke tør å gå ut. Men så har man også de som vanligvis kommer seg ut fordi de er med på organiserte friluftslivsaktiviteter, som nå står uten tilbud. 

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Generalsekretæren i Norsk Friluftsliv gleder seg til de organiserte friluftsaktivitetene kan starte opp igjen, og er bekymret for klasseskillet som pandemien vil skape. 

– Vi er sterkt bekymret for at korona-pandemien vil skape et enda større klasseskille i befolkningen når det gjelder fysisk aktivitet, og dermed enda større forskjeller i befolkningens helse. Vi vil trenge minst en ekstra folkehelsemilliard til å re-aktivere befolkningen når denne pandemien er over, sier Heimdal.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.