Coronaviruset: Kirkens tilbud endres over hele landet

kirke

Kirken skal være til stede for folk, både i hverdag og i denne krevende situasjonen. Den norske kirke følger de nasjonale, regionale og lokale rådene, opplyser kirken.


Dette betyr at kirken mange steder legger om sine aktiviteter og arrangementer. Mange gudstjenester over hele landet er avlyst, på grunn av lokale og regionale begrensninger på hvor mange som kan være samlet. Det legges også flere steder begrensinger i forhold til ulike kirkelige handlinger, for eksempel gjennomføring av begravelser og dåp. Konkret informasjon om dette finnes på bispedømmets nettsider eller i kontakt med den enkelte menighet.

– Vi er opptatt av at folk fortsatt kan gå i kirken og søke ro og trygghet, men mange steder blir det ikke vanlige gudstjenester fremover. Vi vil holde åpne kirker der det er mulig, og anbefaler alle som vil oppsøke kirken, og sjekke lokalt hvordan tilbudet er, sier konstituert preses, Atle Sommerfeldt.

– Kirken vil også delta i samfunnsdugnaden for å stoppe smittespredningen, og følger råd fra nasjonale, regionale og lokale helsemyndigheter. Derfor er det forskjeller fra kirke til kirke. Pr nå er det derfor ikke aktuelt å avlyse alle kirkelige handlinger, men vi vil fortløpende vurdere nye tiltak i tråd med nasjonale retningslinjer, sier direktør i Kirkerådet, Ingrid Vad Nilsen.

Den norske kirke er en åpen folkekirke som ønsker å være aktivt tilstede for mennesker i alle livssituasjoner. Vi vil at det skal være trygt å delta på kirkens ulike arrangementer og aktiviteter og vil også nå gjøre vårt beste for å være tilgjengelig.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.