Coronaviruset: Gratis hjemlevering til alle over 70 hos Byggmax

byggmax

Byggevarehendelen merker stor pågang av hjemmefiksere over hele landet, som bokstavelig talt går på veggen hjemme. Det rives, bygges, sparkles og males som bare det i Norges tusen hjem. Nettbestillingene hos Gjør-det-selv kjeden Byggmax har steget med 40 prosent den siste uken.


– Et prosjekt i hjemmet er bra for både mental og fysisk helse. Vi merker at mange finner frem verktøykassen nå som myndighetene anbefaler at vi holder oss hjemme, sier Espen Nicolaisen, regionsansvarlig i Byggmax.

– Vi har store arealer og mye varer utendørs. Varehusene våre gjør det enkelt å holde god avstand til andre, og overholde myndighetenes anbefalinger. Vi har forsterket våre retningslinjer gjeldende håndhygiene, forbedret rutinene for rengjøring og de medarbeidere som viser det minste symptom på sykdom eller forkjølelse får bli hjemme. I alle våre butikker er det også mulig for kunder å vaske hendene, forklarer Nicolaisen.

Byggmax har også bestemt seg for å delta i hele Norges dugnad, og gir gratis hjemlevering til alle over 70 år. Når du er frisk og tvunget til å være hjemme, kan det klø i fingrene for også å fikse ferdig byggeprosjektet, tapetsere gjesterommet eller reparere en dør, og alt kan finnes på nett.

– Mange av oss bekymrer oss litt ekstra for besteforeldrene nå. Det er viktig at folk i risikogruppene følger råd fra Folkehelseinstituttet og ikke går i butikken. Vi ønsker å hjelpe folk over 70 år til å være hjemme og samtidig kjøpe nødvendige byggevarer. Vi ønsker samtidig å oppfordre andre i detaljhandelen til å gjøre det mulig for eldre kunder å fortsette livet så normalt som mulig til tross for disse ekstraordinære tider, sier Nicolaisen.

Klikk og hent funksjonen, hvor du bestiller på nett og henter i butikk, har blitt godt mottatt av kunder i detaljhandelen de siste årene. Det er kanskje ikke så rart at funksjonen er ekstra populær i byggevarehandelen nå.

– Vi merker spesielt at «Klikk og hent» bestillinger går i taket. Med klikk og hent plukker butikken alle varene kunden funnet frem til på nett hvorpå kunden henter det i «Drive-through». Vi har jo noen kunder som ikke en gang ønsker å gå ut av bilen. Det går til og med en historie nå om at noen har lykkes med tæpp-funksjonen på kortterminal gjennom glasset på et lukket bilvindu, men det tror jeg er en røverhistorie, avslutter Nicolaisen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.