Coronaviruset: Diabetesforbundet avlyser alle arrangementer

sykkersyke

Ved å følge føre-var-prinsippet gjør organisasjonen tiltak for å begrense coronasmitten. Personer med diabetes er i risikogruppen og anbefales å vurdere nødvendighet av deltakelse på større arrangementer.


– Vi passer på dem som har diabetes og er føre var.  Vi avlyser alle arrangementer planlagt av Diabetesforbundet, i første omgang for mars og april, sier generalsekretær Bjørnar Allgot. 

Avgjørelsen er basert på Folkehelseinstituttets råd til risikogrupper. Disse rådene anbefaler personer i risikogruppen til å vurdere om det er nødvendig å delta på store arrangementer.

Les også:  Redd for å bli smittet, ikke for å smitte andre

– De med diabetes får oftere en vanskeligere sykdom fordi de sliter med blodsukkerreguleringen under infeksjoner. Vi ser ingen grunn til å utsette folk for en vond sykdom hvis vi kan unngå det, sier Allgot. 

I tillegg har folk med diabetes større risiko for at infeksjonssykdommer blir alvorlige. Større risiko har også eldre, personer med hjerte-kar-sykdommer og personer med høyt blodtrykk. Både høy alder og andre lidelser er tilleggsfaktorer for flere med diabetes. 

Les også:  En million nordmenn sier nei til korona-vaksine

Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.