Coronaviruset: Airwing med spesialflygninger i Norge og til utlandet

fly transport

Airwing, driver utstrakt spesialflyging som følge av Covid-19 situasjonen, i og til/fra Norge. Bl.a. for norske produksjonsbedrifter/leverandørindustri som hurtig trenger å hente eller forflytte spesialkompetanse, samt medisinsk/pasient- og forsikringstransport.


Airwing har fire småfly, to jetfly av typen Learjet 45 og to propellfly av typen Beechcraft King Air 200. Airwings sine Learjet 45 har ny innredning og har i charterkonfigurasjon en kapasitet på 8+1 passasjerer og i ambulansekonfigurasjon plass til to bårepasienter.

Flyene har en rekkevidde uten mellomlanding på om lag 3.600 km, cruisehastighet på 860 km/t og kan således enkelt betjene hele Europa. En av selskapets Beechcraft King Air 200 har en kapasitet på 12 passasjerer. Den andre maskinen av typen Beechcraft King Air 200 har en mindre passasjerkapasitet, men kan også ta bårepasienter.

Airwing har i flere år hatt kontrakt med GE for transport av radioaktiv diagnosevæske for kreft fra Gardermoen og til Tromsø, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Bergen. Selskapet flyr 5-9 turer per uke i slike transporter.

Siden januar har selskapet hatt en avtale med Luftambulansetjenesten HF (som er eid av de fire regionale helseforetakene) der Airwing flyr luftambulanse med base Tromsø hver partallsuke. Dette er et tiltak for å øke kapasiteten i forbindelse med Babcock-utfordringene.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.