Coromatic skal levere nødkraft til nytt sykehus

coromatic

Det nye sykehuset i Stavanger har inngått en avtale med Coromatic AS om å levere nødkraft som sikkerhet mot strømbrudd. Avtalen er verdt ca 22 millioner kroner. 


Coromatic skal levere en teknisk sentral med 3 dieselaggregater som hver kan levere 2 Megawatt og et 22kV koblingsanlegg for å sikre forsyning av nødkraft til sykehuset, dersom et strømbrudd skulle inntreffe.

– Nødkraft er avgjørende for trygg og sikker drift av det nye sykehuset, og kontrakten vi nå får på plass sikrer nok strøm i back up til hele første byggetrinn på vel 100.000 m². Med denne leveransen er sykehuset sikret drift dersom en feil i det normale kraftnettet skulle inntreffe, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.

Les også:  Fjordkraft tilbyr helsetjenester rett hjem på mobilen

Sykehusprosjektet har beregnet at effektbehovet for nødkraftforsyning ligger fra 2,3 Megawatt til 3,9 Megawatt. Når byggetrinn to igangsettes vil det samlede behovet for nødkraft være opp mot 6,8 Megawatt.

– Vi leverer en teknisk sentral som består av tre aggregater. Videre har vi lagt til rette for at det er plass til to aggregater ekstra til neste byggetrinn For oss er dette en viktig og spennende kontrakt som bidrar til at sykehuset sikrer stabil og kontinuerlig drift selv ved et uventet strømbortfall, sier Leif Lippestad, Administrerende Direktør i Coromatic.

Les også:  Wolt og Ditt Apotek: - Nå kan du få graviditetstesten hjem på døra på en halvtime

Coromatic skal også levere et høyspentnett for nødkraft som er uavhengig av høyspentnettet for normalkraft, med tilhørende utstyr. Dette gjør det mulig å teste nødkraften uten å forstyrre den normale kraftforsyningen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.