CleanSpace eneste varme motorisert åndedrettsvern i stor finsk kuldetest

itools

Når termometeret viser 20 blå, er CleanSpace det eneste aktive åndedrettsvernet der det fortsatt er plussgrader inne i masken. Det viser en omfattende test av de ledende åndedrettsvernene på markedet.


Työterveyslaitos, det finske bedriftshelseinstituttet, har undersøkt ulempene ved bruk avåndedrettsvern, inkludert åndedrettsvern med vifte, under ekstremt kalde forhold. Resultatet er en 92 siders lang rapport om undersøkelsen.

Ifølge instituttet kan innånding av kald luft gi stort ubehag og øke risikoen for helseproblemer som astma og høyt blodtrykk. Det er også et kjent problem at det kan samles fuktighet og rim på åndedrettsvernet under kalde forhold, og i verste fall kan det dannes is i utåndingsventilen, slik at masken ikke er tett.

Les også:  En nabo som bråker om natten og ikke respekterer beboere kan gå utover livskvaliteten

I tester med motorisert åndedrettsvern fra andre anerkjente produsenter skiller imidlertid CleanSpace seg ut ved å være både tørt og frostfritt. Hovedårsaken er at CleanSpace er åndedrettsaktivert. Det blåser bare renset luft inn i masken når brukeren trekker pusten, i motsetning til andre merker som blåser luft inn i masken kontinuerlig.

Som åndedrettsaktivert viftesystem reduserer CleanSpace luftstrømmen tilstrekkelig til at temperaturen i masken var på eller rundt 0°C, mens lufttemperaturen i andre aktive åndedrettsvern var rundt -10°C.

Les også:  En nabo som bråker om natten og ikke respekterer beboere kan gå utover livskvaliteten

Basert på resultatene fra undersøkelsen fraråder instituttet at man bruker motorisert åndedretts-vern som blåser luft inn i masken kontinuerlig når man arbeider i temperaturer under -20°C.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.