Clas Ohlson og Childhood lanserer barnerettsplaster

clas ohlson

Som en del av Clas Ohlsons samarbeid med organisasjonen Childhood, lanseres nå plaster med enkle og viktig budskap om barns rettigheter. Hele overskuddet fra salget går til Childhoods viktig arbeid med å forebygge vold og seksuelle overgrep mot barn.


Clas Ohlson og Childhood lanserer nå plaster med ti korte, enkle budskap om barns rettigheter. Teksten på hvert plaster representerer en artikkel i Barnekonvensjonen og er skrevet slik at barn forstår, som for eksempel «Ingen skal skade meg». I pakken med plaster ligger også en folder om barns rettigheter.

– Barns rettigheter er et prioritert område i vårt bærekraftarbeid. I 2019 gjennomført vi en intern opplæring, hvor alle Clas Ohlsons medarbeidere kunne lære om hvordan man som voksen bør oppføre seg for at barn skal føle seg trygge. Nå gir vi kundene mulighet til å støtte Childhoods viktige arbeid ved å kjøpe de unike plastrene, sier Tina Englyst, juridisk leder og ansvarlig for bærekraft i Clas Ohlson. 

– En viktig del av Childhoods arbeid går ut på å snakke med barn om deres rettigheter. Vi tror at plastrene om barns rettigheter kan gjøre det lettere for foreldre, sykepleiere, barnehageansatte og andre voksne, som har mye direkte kontakt med barn, å prate med barna om deres rettigheter samtidig som de setter på plaster og gir trøst. Vår drøm er at «barnerettsplasteret» skal finnes i hvert eneste hjem, barnehage og helsestasjon i Norge, sier Paula Guillet de Monthoux, generalsekretær i Childhood.

Barnerettsplasteret selges fra 7. januar i Clas Ohlsons butikker og på clasohlson.no. En pakke med 30 plaster koster 29,90 kr. Overskuddet fra salget går til Childhoods arbeid med å forebygge vold og seksuelle overgrep mot barn.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.