Clarion Hotel hjelper kundene å velge sunn mat

clarion

For å tilby sunne og klimasmarte møter lanserer nå Clarion Hotel en gruppemeny basert på den omtalte EAT Lancet- rapporten. Menyen baseres på den første vitenskapelige sammenstillingen av hvilken mat som er bra for både menneskers helse og for planeten.


– Våre gjester blir mer bevisste og stiller høyere krav på hva som serveres. Derfor kjennes det så rett å lansere denne gruppemenyen, som gir våre gjester muligheten til å kunne spise like bærekraftig som gruppe, som de ville gjort hvis de spiste hos oss på egenhånd. At menyen i tillegg baseres på EATs anbefalinger er et sterkt kvalitetsstempel for meg, som jeg tror at våre gjester kommer til å sette pris på også, sier Christen Bagger, Senior Vice President Clarion Hotel

Matrettene, som er baserte på EAT Lancet- rapporten, lanseres i samarbeid med EAT Stockholm Food Forum. Menyene bygger på rapportens anbefalinger om en plantebasert kost der konsumsjonen av nøtter, frukt, grønnsaker og belgfrukter dobles, mens andelen rødt kjøtt og sukker mer enn halveres. Kålrotstaco, misoristet spisskål og brokkolini, friterte kikerter, chilisyltet vannmelon og karamellisert maisbrød er noen av rettene på menyen som gjestene kan nyte. 

Initielt kommer menyen til å finnes på Clarion Hotel Sign i Stockholm, der en gruppemeny signert Marcus Samuelsson tilbys på hotellets restaurant Kitchen & Table. Tanken er at menyen, som går under navnet “Green Table”, skal byttes ut etter sesong. I sammenheng med at høstmenyen tas frem mot slutten av sommeren kommer “Green Table” også til å rulles ut på samtlige Kitchen & Table restauranter i Clarion Hotel. 

– Det kjennes fantastisk å få skape en meny som er basert på EAT- Lancets forsking, og som ikke bare er en fryd for smaksløkene, men også er bra for både helsen og planeten, sier Marcus Samuelsson, Creative Director på Kitchen & Table.

Green Table menyen begynner å serveres på Kitchen & Table Norrmalm på Clarion Hotel Sign fra den 11. Juni. I samarbeid med menylansering vil Marcus Samuelsson være på plass for å fortelle mer om tankene bak menyen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.