Brød merkes som de skal

baking

Merkesjekken 2018 ble gjennomført av Mattilsynets inspektører over hele landet i tidsrommet april til juni og 209 produkter fra 86 virksomheter ble merkevurdert. Mattilsynet fant større eller mindre avvik ved ca. 85 prosent av disse. Produktene var produsert både i og utenfor Norge. De vurderte produktene utgjør en relativt liten andel av brødvarene som finnes på markedet.


De fleste feilene var knyttet til ingrediensliste, allergener og næringsdeklarasjon for alle produktkategorier. Det ble funnet relativt få feil på ernærings- og helsepåstander og nøkkelhull. Ingen av merkefeilene har representert noen helsefare for forbrukere.

Mattilsynet har nå sett på hva som har skjedd med de 177 produktene som fikk merknader. Per oktober 2019 har 167 produkter riktig merking, eller er tatt ut av sortimentet. Noen av produsentene har fått lengere tid til å endre merkingen.

– Vi er fornøyde med effekten Merkesjekken 2018 har hatt for korrekt merking av brød og brødvarer. Vi vil gi ros til Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) og NHO Mat og Drikke, som hjalp til å følge opp funnene i Merkesjekken med sine medlemsbedrifter, sier Merethe Steen, seksjonssjef for merking og kvalitet i Mattilsynet. 


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.