Bra med omega-3 og vitamin D hele året

Calanus Oil
Calanus Oil
Calanus Oil er en potent kilde til omega-3 fettsyrer.

Mange tror at man kun trenger å ta omega-3 i vinterhalvåret. Helsedirektoratet anbefaler i sine kostråd å ha et tilstrekkelig inntak av omega-3 året rundt, fordi kroppen har god nytte av disse fettsyrene.


Ved et jevnt inntak av omega-3 vil man oppnå alle de positive sidene som de essensielle fettsyrene gir hjerte- og karsystemet, leddhelsen, hjernen og huden vår.

Kroppen vår har ikke et lager av omega-3 som vi kan tære på, og den kan heller ikke produsere nok selv. Derfor er vi selv ansvarlig for å gi kroppen vår en jevn tilførsel av de sunne fettsyrene året rundt. Calanus Oil er ansett å være Norges mest potente kilde til omega-3 fettsyrer.

Om sommeren får man som regel nok vitamin D fra solen, men vi har mangel på vitaminet om vinteren. Vitamin D er mye viktigere enn du tror, og vi trenger det året rundt. Dette spesielle vitaminet som vi får i oss fra solen og maten vi spiser, påvirker helsa vår i stor grad.

Ved å få i seg tilstrekkelig av et viktig næringsstoff som vitamin D gir man kroppen den beste forutsetning for å opprettholde en god helse og sammen med et variert kosthold og fysisk aktivitet vil risikoen for å bli syk bli lavere, og man kan erfare at kroniske sykdommer får et mildere forløp.

Det er viktig å få i seg både omega-3 og vitamin D året rundt. Et variert kosthold vil ofte være tilstrekkelig for å få i seg disse næringsstoffene, men mange har problemer med å få i seg nok omega-3 og Vitamin D gjennom sitt daglige kosthold. Calanus Oil inneholder omega-3-fettsyrer, antioksidanter og steroler i naturlig form.

I tillegg til å være en spesielt god kilde til omega-3 er Calanus Oil tilsatt vitamin D som bidrar til å opprettholde et normalt immunsystem.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.