Boots apotek lanserer Apivita

boots

Boots apotek lanserer nå Apivita, gresk hudpleie med ingredienser fra naturen og filosofi som går helt tilbake til antikkens Hellas og legekunstens far, Hippokrates.


Apivita, er hudpleiemerket som ble grunnlagt i 1979 basert på naturlige og effektive ingredienser. Alle Apivita-produktene har egenskaper som gjør at det er mulig å lage et skreddersydd hudpleie program for den enkeltes hud, med utgangspunkt i holistisk tankegang. De ulike produktene er laget for å forsterke effekten av hverandre, slik ingrediensene i hvert produkt er bevisst satt sammen for å skape synergier.

Sentrale ingredienser i produktene er en blanding av bærekraftig propolis, honning, dronning gelé, planteekstrakter fra gresk natur og essensielle oljer. Produktene inneholder 85-100 % naturlige ingredienser og serien søker å unngå stoffer som har en negativ innvirkning på miljø og helse.

Apivita har sitt eget forskningslaboratorium der ingrediensens egenskapene har blitt grundig kartlagt. Laboratoriet har utviklet mer enn 100 ekstrakter og oljer, studert mer enn 60 ulike planter samt alle produktene som kan utvinnes fra bier for å komme frem til de mest effektive formuleringene. Laboratoriet har også stort fokus på å gjøre produksjonen av produktene og bruken av ingredienser så bærekraftig som overhodet mulig.

Apivita fokuserer på bienes velferd. Kun 40 % av den honningen biene produserer høstes. Resten blir igjen i kubene. Kun essensielle oljer og naturlige ekstrakter brukes i biholdet. Bier er voktere av biodiversitet og økosystemene og Apivita jobber aktivt for å holde bier frie for plantevernmidler og rester av kjemikalier. Apivita jobber kun sammen med spesielt utvalgte birøktere, som deler våre verdier når det gjelder bærekraft og økologisk bihold.

Sentrale ingredienser i Apivita-serien:

Propolis er bienes forsvarsmiddel mot mikroorganismer og sykdom. Biene lager propolis av plantevoks, pollen og bivoks, beriket med enzymer og sporstofferhol. Biene tetter hull i bikuben med propolis for å holde den steril. 

Honning har fuktighetsgivende, helende, beroligende og antimikrobielle egenskaper. Honning har vært brukt i medisinsk behandling siden antikken og er rik på sukkerstoffer, vitaminer og sporstoffer.

Bivoks har mykgjørende, fuktighetsgivende og beroligende egenskaper. Bivoks produseres i kjertler hos unge bier og brukes som byggemateriale i bikubene.

Dronning gelé er den eksklusive maten som er forbeholdt dronningbien. Dronninggele er rik på vitaminer, mineraler, sporstoffer og aminosyrer. I kosmetikk brukes den for mykgjøre og bidra til hudens elastisitet og motvirke aldringstegn.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.