Bli kjent med Oslos økologiske perler

cultura bank

Årets Øko-orientering er enda større og smartere enn tidligere! Fra 20. til 29. september kan Oslo-borgere besøke 28 ulike forretninger som tar bærekraft, klima og miljø på alvor. Cultura Bank viser at Oslo har et stort mangfold av grønne alternativer.


Løypen brer seg utover hele Oslo og for å holde oversikten over alle involverte prosjekter har Cultura Bank utviklet Øko-appen. Her finner deltakerne kart og oversikt over alle tilbudene de ulike forretningene har under orienteringen og ØKOUKA. Deltakerne får også sjansen til å vinne en Eltempo Metro elsykkel, 1 måneds forbruk av økologisk og biodynamiske grønnsaker fra Bergsmyrene Gård eller 2 timers øko-badstu på Sørenga Badstuflåte. Jo flere steder man besøker, desto større sjanse for å vinne.

– Oslo sitter på et bredt utvalg av økologiske restauranter, matforretninger og klesbutikker som folk flest kanskje ikke er klar over. Mange er genuint opptatt av klima og man ønsker å bidra med det man kan, derfor er det viktig å synliggjøre grønne alternativer i nærmiljøet, sier banksjef Kjell Fredrik Løvold.

Landhandleriet oppe i Makrellbekken er en dagligvare med fokus på miljø, dyrevelferd og kvalitetsmat. De samarbeider med økologiske og biodynamiske bønder. Hos Godt Brød rundt om i byen får du ferske bakevarer laget av kortreiste og økologiske råvarer. I lobbyen på Clarion the Hub er det opprettet en PopUpShop, The Designers Hub. Der selges bærekraftige designklær blant annet av merket Vera & William, som lager rettferdig produsert undertøy av økologisk bomull.

–Det er ikke bare i bykjernen det skjer. I år og fremover ønsker vi å bli kjent med flere av de flotte tilbudene som finnes utover ring 2 også. Vi forstår også at det ikke alltid er så lett å navigere seg rundt, men med Øko-appen blir dette lettere. I tillegg varer Øko-orienteringen hele uken, slik at folk også har tid til å planlegge, forteller Løvold.

Disse er med på årets Øko-orientering: Mølleren Sylvia, Godt Brød, Kolonihagen Frogner, Nøtteblanderen, Røtter, Håvarstein/Vera & William, Respect by Aurora, Ugress, Den gode jord, Ekte Vare, Lille Tøyen Kolonial, Funky Fresh Foods, Landhandleriet, Oslo Unbranded, Det Grønne Kjøkken, Smak av Italia, The Designers Hub, Sørengas badstue- og helvårsbadeanstalt og Rent Mel.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.