Björn Gustafsson blir ny fagdirektør i Helse Midt-Norge

Helse Midt-Norge RHF

Björn Gustafsson er ansatt som fagdirektør i Helseavdelingen i Helse Midt-Norge RHF. Björn Gustafsson er i dag dekan ved fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU. I januar tar han fatt på jobben som fagdirektør i Helse Midt-Norge RHF.


– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og ser fram til å komme i gang. Dette er en veldig viktig stilling innenfor et fagområde jeg brenner for, og jeg ser fram til å gjøre mitt for å utvikle helsetjenesten til pasientens beste, sier Björn Gustafsson.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Gustafsson er i dag dekan ved fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU. Siden 2004 har han vært overlege i fordøyelsessykdommer ved St. Olavs Hospital, og i tillegg er han professor i fordøyelsessykdommer ved Institutt for klinisk og molekylær medisin.

Gustafsson var prodekan for forskning ved Det medisinske fakultet fra 2012-2015. Han var leder for Norsk Gastroenterologisk Forening 2009-2013. Han studerte medisin i Lund i Sverige. Han flyttet med sin familie til Norge i 1997 og har utført sin legespesialisering og forskerutdanning i Trondheim.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Han har i mange år hatt et nært forskningssamarbeid med Yale School of Medicine i USA og var også gjesteforsker ved Yale i 2007-2008.

– Vi er veldig glad for å ha sikret oss en særdeles kompetent fagdirektør. Han starter i stillingen på nyåret, sier Stig A. Slørdahl, administrerende direktør i Helse Midt-Norge.

Fagdirektør-stillingen i Helse Midt-Norge er svært viktig i arbeidet med å sikre et godt og likeverdig helsetilbud for befolkningen i regionen. Helsefagavdelingens hovedområder er helsefag, forskning, utdanning og innovasjon.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Gustafsson tar over stillingen etter Henrik A. Sandbu som har vært fagdirektør siden 2017. Han tiltrer stillingen over nyttår.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.