Beskytt øynene med lekre innfatninger

sportsbriller

Vi nordmenn er flinke til å bruke solkrem, men vi glemmer ofte å beskytte øynene i solen. Nå er sommeren her for fullt, og myndighetenes råd i disse koronatider er å komme seg ut og nyte den. Her er tipsene til hvordan du kan ta vare på synet med sommerens heteste solbriller.


Å bruke solbriller med UV-beskyttelse er like viktig som å bruke solfaktor for huden. Men hvilken innfatning skal man velge til de ulike sommeraktivitetene? Innfatningseksperten vet råd.

‒ Det viktigste å tenke på ved valg av innfatning, er at innfatningen kler din ansiktsform og sitter godt, samt at den harmonerer med resten av antrekket og den sosiale settingen. Er du en aktiv sjel som gjerne hiver deg med på volleyball eller strandfotball, må du velge en innfatning som tåler en støyt og som sitter godt, sier Stine Westlund, innfatningsekspert i Specsavers.

‒ Beige nyanser funker til det meste, også når det gjelder solbrillen. Den gyllenbrune innfatningen fra Marc Jacobs passer til ethvert sommerantrekk, mens solbrillen fra Kylie Minogue i champagnefarget krystall gir et feminint og romantisk uttrykk. Cat eye-brillen fra Marc Jacobs med gullstenger i panser, er det perfekte tilbehøret hvis du sikter mot en ekstra sofistikert look, fortsetter Westlund.

‒ Sesongens solbrillemote er mangfoldig med mange former i kraftig acetat og tynne metallrammer. I tillegg står 70-tallsstilen sterkt i sommer. Den smale pilotbrillen i shiny gullmetall fra Tommy Hilfiger er en av sesongens lekreste innfatninger. Du kan også oppleve strandlivet gjennom rosa brilleglass i kombinasjon med en gyllen innfatning fra Kylie Minogue, eller gå for en havblå innfatning med sekskantet fasong fra Cuttlefish, forteller Westlund, og legger til:

‒ Flere velger innfatninger som skiller seg ut fra mengden, og det er utrolig gøy at flere bruker det som et statementtilbehør for å fremheve sin personlige stil.

For å beskytte øynene mot skadelige UV-stråler er det også viktig å bruke solbriller med 100% UV-beskyttelse. Sørg derfor for å alltid sjekke at brillene er merket med «UV380» eller «100% UV-beskyttelse».


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.