Besins Healthcare er nå etablert i Norden

Besins Healthcare

Besins Healthcare har fått sin egen organisasjon i Norden. Bedriftens visjon er å bli den ledende aktøren og en naturlig partner for helseomsorgen innen hormonerstatning i Norden. Som første skritt i denne prosessen overtar Besins Healthcare distribusjonen av sine originalprodukter. Tidligere ble disse distribuert i Norden via andre legemiddelfirmaer.


Besins Healthcare startet i Frankrike for mer enn 130 år siden, da apotekeren Abel Besin erobret verden med en medisinsk vin som i sin tid ble ansett for å ha gode effekter mot blodmangel, bleksott og mageproblemer. 

I begynnelsen av 60-tallet innledet firmaet en fremgangsrik satsning på transdermal gelteknologi. Ledet av Besins etterfølgere i tredje og fjerde generasjon. Denne satsningen førte til at Besins Healthcare i dag har en verdensledende posisjon innen HRT.

Besins Healthcare har i mer enn 50 år utviklet og produsert hormonlegemidler for å hjelpe kvinner som lider av symptomer knyttet til overgangsalder, barnløshet eller opplever gjentatte spontanaborter. Firmaet var først ute med å utvikle en bioidentisk østradiolgel og et mikronisert bioidentisk progesteron. I dag forskrives firmaets østrogen- og progesteronbaserte legemidler til kvinner i mer enn 100 land.

Besins Healthcares satsning på mannens helse ble innledet i 1982 med den første testosterongelen til behandling av gynekomasti (Forstørrelse av mannens bryst) og behandling av hypogonadisme. Tidlig på 2000-tallet lanserte Besins Healthcare verdens første testosterongel til behandling av lave testosteronnivåer hos menn. I dag er firmaets testosterongelere verdens mest foreskrevne.

– I flere år har originalproduktene våre blitt distribuert og markedsført av andre legemiddelfirmaer, i Norge er dette Testogel®(testosteron) til behandling av hypogonadisme. Besins Healthcare ønsker å stå på egne ben med en organisasjon i Norden, sier Per-Olof Nilsson, adm.dir. i Besins Healthcare Nordics AB.

– I dag er vi et sammensveiset team med lang erfaring innen HRT. Sammen har vi en visjon om at Besins Healthcare skal bli en ledende aktør i bransjen og en naturlig partner for helseomsorgen i Norden innen hormonbehandling, sier Per-Olof.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.