Barnekreftforeningen vil ha forskning på barnekreft: Deler ut 25 millioner

barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen jubler over å kunne dele ut 25 millioner kroner til forskning på barnekreft for andre år på rad, i anledning Den internasjonale barnekreftdagen 15. februar.


Forskning på barnekreft har lenge vært et underprioritert område innen kreftforskningen. Engasjementet rundt barnekreftsaken fra små og store støttespillere har økt betydelig de siste årene. Det gir positive resultater.

– Tildelingen er en viktig del av barnekreftdagen. Vi er svært glade for å kunne gi en så betydelig sum med penger til forskning på barnekreft. I år får 12 viktige forskningsprosjekter midler. Vi har fått inn mange gode søknader, og vi håper at vi i fremtiden vil kunne gi til enda flere prosjekter. Å finne den beste behandlingen for hvert enkelt barn, er et stort og møysommelig arbeid, sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

Midler til hjernesvulst
Hjernesvulst er den mest kompliserte formen for barnekreft som flest barn dør av. Det at bl.a. to store og viktige forskningsprosjekter får midler til å forske på nettopp dette, er noe fagmiljøet og Barnekreftforeningen gleder seg stort over.

– Det er på høy tid at det blir mer forskning på hjernesvulst hos barn. Og det er flott at det er kommet inn søknader fra dyktige forskere her i Norge som skal forske mer på denne diagnosen, sier Nicolaysen.

Markering av Den internasjonale Barnekreftdagen
Tildelingen av forskningsmidler tar plass på Litteraturhuset i Oslo kl 12.00 fredag 15. februar. Forskningsminister, Iselin Nybø, støttespillere, medlemmer og ikke minst forskerne som skal ta imot midler, vil delta på begivenheten.

Maria Haukaas Mittet setter farge på arrangementet med vakker sang.

Stor lysmarkering over hele landet
Den symbolske delen av dagen starter litt senere på dagen. Skoler og barnehager over hele landet skal være med å markere med å tenne hjemmelagde lyslykter. På Slottsplassen i Oslo og i flere fylker rundt om i landet, skal lokalforeningene og Barnekreftforeningen sette frem lyslykter og markere dagen for å vise sin omtanke og gi håp til de som er rammet.

Utenfor Slottsplassen i Oslo kommer blant annet ordføreren og et barnekor som skal synge for å sette stemning på seremonien.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.