Babcock har ikke fått se innholdet i avviksrapport

Babcock Scandinavian AirAmbulance

Flere medier har det siste døgnet omtalt en rapport om avvik i ambulanseflytjenesten i nord. Universitetssykehuset i Nord-Norge har valgt å dele rapporten med media, men ikke med Babcock.


– Babcock er ikke kjent med innholdet i rapporten og vi har bedt om innsyn i hva som ligger til grunn for de registrerte hendelsene og avvikene. Vi forutsetter at denne dokumentasjonen er kvalitetssikret ettersom den er delt med media, og har bedt om at denne dokumentasjonen blir oversendt til oss snarest, sier Hilde Sjurelv som er driftssjef i Babcock Norge.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Rapporten som er delt i media viser til 286 uønskede hendelser og 15 såkalte avvik i ambulanseflytjenesten siden Babcock overtok. Tallene skal være registret av Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) i Tromsø, men rapporten skal være frigitt av Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Andre medier melder at det er UNN som har registrert avvikene. Tallene skal gjelde perioden fra 1. juli til 30. november i år. Rapporten er blant annet delt med Dagsrevyen, TV2 og NRK.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Rapporten har også blitt fulgt opp med flere uttalelser fra en representant for UNN om at dette er «betydelig flere avvik» enn før og at dette dreier seg om akuttmedisinske situasjoner i all hovedsak.

– Dette er alvorlige påstander, og vi mener UNN burde gitt oss muligheten til å gå gjennom rapporten før de gikk til media, sier Sjurelv. 


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.