Ambulansefly tilbake i tjeneste

babcock

Ett av de tre ambulanseflyene Babcock valgte å sette på bakken etter at det ble oppdaget feil ved et backupsystem, er nå tilbake i tjeneste. Nå jobbes det med å klargjøre de to siste flyene.


Etter at det ble oppdaget feil ved backupsystemet som skal sørge for at pilotene kan lande ambulanseflyene om alle andre instrumenter slutter å fungere, har eksperter fra flyfabrikken og leverandøren av systemet jobbet døgnet rundt for å finne feilen og en løsning. Nå er feilen rettet i det ene flyet, og sent i går kveld ble den siste av flere flere testflygninger gjennomført uten at feilen kom tilbake. Flyet ble dermed satt i tjeneste igjen fra midnatt, natt til lørdag.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Risikoen for at alle andre instrumenter slutter å fungere i et fly samtidig, er svært lav. Om det skulle i tillegg skulle oppstått en feil på backupsystemet, ville det fungert igjen ved omstart i luften. Fabrikken mente derfor at flyene fortsatt var trygge å bruke. Likevel valgte Babcock av sikkerhetsmessige hensyn å sette de tre aktuelle flyene på bakken, i påvente av at fabrikken og leverandøren av systemet løste problemet.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Babcock regner med å ha de to øvrige flyene klare i løpet av kort tid.

– Nå jobber vi med å teste og friskmelde de to siste flyene. I og med at fabrikken og leverandøren nå har funnet årsaken til feilen, vil de to øvrige flyene være klar for tjenesten de kommende dagene sier teknisk sjef Øystein Hobbelstad i Babcock Scandinavian AirAmbulance.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.