Ambjørnrød skole hoppet seg til seier!

folkehelsen

Klasse 4B ved Ambjørnrød skole i Fredrikstad gikk av med seieren i Nasjonalforeningen for folkehelsens hoppetaukonkurranse.


– Vi gratulerer så mye til Ambjørnrød skole med seieren i hoppetaukonkurransen. Alle elevene har hoppet 60 minutter hver dag, det er litt av en innsats! Sier generalsekretær, Mina Gerhardsen, i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

I hele landet har over 90 000 skoleelever fra 4. til 7. klasse deltatt i Nasjonalforeningen for folkehelsens årlige hoppetaukonkurranse, Hopp for hjertet, nå i mai. Halvparten av alle barneskolene i Norge har deltatt. 21 elever i klasse i 4B på Ambjørnrød skole hoppet 60 minutter hver dag under konkurransen.

Klassen vinner en pengegave som klassen i fellesskap bestemmer hvordan de vil benytte.

− Å hoppe tau er morsomt. I tillegg er det bra for helsen. Vi har en nasjonal utfordring med for mye stillesitting blant barn og unge. Med «Hopp for hjertet» ønsker vi å inspirere barn til å være mer aktive i sin skolehverdag, sier Gerhardsen.

Klassen ble overrasket av generalsekretær Mina Gerhardsen i klasserommet, med beskjed om at de hadde vunnet.

− Det var kjempegøy å vinne! Jeg fikk nesten tårer i øynene, sier Lilli i klasse 4B. Venninnen Lisa nikker og legger til:

− Vi har hoppet kjempemasse! 

− Glade og aktive barn lærer og trives bedre på skolen. Elevene som deltok i hoppetaukonkurransen Hopp for hjertet, fikk mulighet til å erfare gleden av å være i aktivitet sammen, sier Gerhardsen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.