Aloe vera – En allsidig plante

aloe vera

Få legeplanter har vært brukt like flittig og lenge som Aloe vera. Plantens gode egenskaper var kjent allerede av de gamle grekerne, og i dag brukes liljeplanten både til kosttilskudd og skjønnhetsprodukter.


Vakker, fargerik og velgjørende. Aloe vera har vært brukt i tusenvis av år for sine verdsatte egenskaper. Saften fra bladene ble allerede i antikkens Hellas brukt ved skadet hud. 

På 400-tallet før Kristus sendte Aleksander den store kolonister til øya Socotra utenfor den nåværende kysten av Somalia for å bevare og dyrke aloe-planten. En annen kjent bruker er dronning Kleopatra. Hun skal visstnok ha brukt store mengder Aloe vera som skjønnhetsmiddel. 

Og på Java brukte man Aloe vera til håret, fordi man mente at det stimulerte hårveksten slik at man fikk lengre hår hvis man gned det inn i hodebunnen. I Sentral-Amerika og Mexico brukte indianerne det til å behandle brann- skader, dysenteri, magesår og forskjellige typer infeksjoner.

I dag brukes Aloe vera både til utvortes og innvortes bruk. I Forevers utvalg finner du både kosttilskudd, produkter for hår og hudpleie og tilskudd for deg som lever et aktivt liv. Ja, her finnes det til og med et produkt rettet mot kjæledyrene våre.

I likhet med de fleste andre planter inneholder Aloe vera mest vann. Men planten inneholder også vitaminer, mineraler og plantekjemikalier. 

Det tar omtrent et år for en Aloe vera-plante å vokse til optimal størrelse for høsting.

– I Forever dyrker vi vår Aloe vera på fruktbare jorder med vekselbruk for ikke å utarme jorden. De nedre bladene høstes for hånd, og de indre bladene får vokse videre, sier Aina Thunem som er Brand & Media Relations Manager i Forever.

– Fordi vi dyrker for hånd, unngår vi store maskiner som skader Aloe vera-plantene, og på kjøpet skaper det jobber som bidrar til å støtte den lokale økonomien i den Dominikanske Republikken der vi har vår største produksjon. Geleen presses og stabiliseres, for deretter å bli til Forever Aloe Vera Gel, Aloe Heat Lotion eller et av de andre herlige produktene våre. I siste fase pakkes produktene og sendes ut til millionvis av fornøyde kunder verden over, sier Aina Thunem.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.