Age Labs forsker på aldersrelaterte sykdommer

age labs

Age Labs er bevilget 10 MNOK i FoU-støtte fra Forskningsrådet. Age Labs utvikler en ny og presis biomarkør for å måle biologisk aldring, ved å benytte seg av omfattende og unike helsedata fra norske biobanker kombinert med maskinlæring.


Den nye ny biomarkøren vil beregne dødsrisiko samt risiko for å utvikle aldersrelaterte sykdommer. Biomarkøren vil gjøre det mulig for legemiddelselskaper å øke sannsynligheten for suksess i kliniske studier og dermed sannsynligheten for godkjenning av legemidler. Den gjennomsnittlige utviklingskostnaden for et nytt godkjent legemiddel er beregnet til totalt 22 milliarder kroner, og ca. 90% av alle legemidler som starter kliniske studier mislykkes.

– Vårt endelige mål er å bidra til å forsinke alle aldersrelaterte sykdommer, sier Espen Riskedal, administrerende direktør i Age Labs.

Med Age Labs kommende biomarkør vil legemiddelselskaper få mer nøyaktig risikoinformasjon om pasientene som blir inkludert i kliniske studier. Dermed øker sannsynligheten for suksess betraktelig.

FoU-prosjektet spenner over fire år og ledes av Age Labs i samarbeid med både kommersielle og akademiske partnere, blant annet AbbVie, Fürst Medisinsk Laboratorium, Folkehelseinstituttet og Oslo universitetssykehus.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.