5000 jenter til årets jubileumsutgave av Trysilrypa

destinasjon trysil

I år er det 20 år siden Trysilrypa ble arrangert for første gang, og arrangement har vokst seg til Norges største terrengløp- og marsj for damer. 5000 damer er forventet å innta Trysilfjellet 6. til 8. september.


Trysilrypa, som i 2000 het Fjellrypa, var et arrangement som skulle trekke folk til fjellet i en periode hvor det var lite gjester i Trysil. I dag er Trysilrypa et av de største, og viktigste arrangementene til Trysil.

– Vi er utrolig stolte og glade for at vi har klart å bygge et slikt fantastisk arrangement som Trysilrypa er. Vi startet med 100 deltakere, og i år kan vi nå deltakerrekorden vår som er på 5300 damer. Selv om sykkelsatsingen vår har gjort at sommeren og høsten har vokst veldig i Trysil, så er fortsatt Trysilrypa et viktig arrangement for oss, både fordi det fyller senger, men også for det gir penger i kassa til idretten i Trysil, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

I år blir det ekstra markering av Trysilrypa når det populære jentearrangementet fyller 20 år.

– Vi skal selvfølgelig feire litt ekstra i år siden vi har jubileum, forteller Gedde Enberget, som er arrangementsansvarlig. Det blir stor konsert med Postgirobygget, som snart er utsolgt. Hvis man vil sikre seg billett til denne konserten må rypene gjøre det nå. I tillegg blir det flotte goodiebager og t-skjorter til alle. Årets deltakere skal i aller høyeste grad få være med på jubileumsfesten vår.

Selv om det er flest deltakerne går fjellmarsjen under Trysilrypa, så er terrengløpet i vekst. De tidligere årene har det vært omtrent 200 deltakere på terrengløpet, hvor man enten kan velge en 6 eller 13 kilometer lang løype.

– Terrengløp er blitt populært, og det merker vi også for Trysilrypa. Det er flere og flere som velger å løpe under Trysilrypa. I år lander vi kanskje på 300 løpere. Traseen er veldig fin nå, så jeg ser ikke bort i fra at årets løp kan gi løyperekorder, smiler Enberget. Det er fine premier i løpsklassen. Hvis du klarer løyperekorden kan du ta med deg hele 3.500,-.

Trysilrypa er for mange årets jentetur, og flere av deltakerne kommer tilbake år etter år. Et gjennomtenkt program og et magisk høstfjell gjør at rypearrangementet har klart å opprettholde deltakerantallet de siste årene.

– Vi kjenner faktisk til flere store jentegjenger som i år skal delta på Trysilrypa for tjuende gang. Vi mener det sier ganske mye om hvor viktig dette arrangementet er for mange. Da samles jentegjengen på det magiske høstfjellet, og de er aktive hele helgen, også på fredagen hvor de kan gå en guidet fjelltur eller prøve rafting på elva, forteller Enberget. 

Trysilrypa er et idrettsarrangement som eies av Destinasjon Trysil. Nybergsund IL er teknisk arrangør, men det er flere andre idrettslag i Trysil som er involvert under Trysilrypa. Totalt er 250 mennesker i sving fra onsdag til søndag under arrangementet. Trysilrypa ga i fjor omtrent 1 millioner kroner i dugnadsbidrag til idrettslag i Trysil.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.