37 037 meslingvaksiner i julegave

leger vaksine

Hvert år gir SpareBank 1 Østlandet julegave til et godt formål. Årets gave på 200.000 kroner deles i to. Leger uten grenser får 100.000 kroner, mens den andre halvparten går til lokale formål på Østlandet.


– De ansatte i banken er entusiastiske over at de kan være med og hjelpe på denne måten, sier Monica Hoff Mathisen, regiondirektør for bedriftsmarked i SpareBank 1 Østlandet.

Banken har i mange år valgt å gi en gave til et godt formål framfor en gave til de ansatte.

– Dette er en løsning våre medarbeidere er svært fornøyd med. Det gir en god opplevelse å kunne bidra, sier hun.

37 037 meslingvaksiner til fattige barn
– Vi er utrolig glade for at banken valgte dette prosjektet. Det vil gi 37 037 barn sårt trengt vaksine mot meslinger, sier Lars Skarstad Knudsen, ansvarlig for fundraising mot næringslivet i Leger uten grenser. På grunn av mangel på medisiner og helsehjelp, kan dødeligheten blant fattige barn gå opp mot 20 prosent.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Leger Uten Grenser var med på å vaksinere over to millioner barn mot meslinger bare i 2017. Vaksinasjon av barn gjøres ofte under meslingutbrudd og gjennom rutinevaksinasjonskampanjer. Fordi meslinger er svært smittsomt, prioriterer de å vaksinere barn i flyktningleirer og i avsidesliggende områder med begrenset tilgang til helsehjelp. Barn berørt av kriser, konflikt og naturkatastrofer er en annen prioritert gruppe.

– Gave med mening
– Vi samarbeider som regel med lokale helsemyndigheter eller andre aktører for å få på plass store vaksinasjonskampanjer som kan dekke store områder med titusener av barn, sier Knudsen. Blant annet vaksinerte Leger uten grenser over én million barn bare i DR Kongo i samarbeid med helsemyndighetene i landet i 2017.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Monica Hoff Mathisen overrakte pengene fredag 21. desember til Leger uten grenser i bankens kontorer på Youngstorget.

– For meg er det stort at vi kan være med å støtte et slikt formål som kan gi barn en tryggere oppvekst og bedre livskvalitet. Det er slike gaver som gir julen mening, sier hun.

Playstation til sykehusbarn på Rikshospitalet
I tillegg har banken gitt til sammen 100.000 kroner til flere Spleiser i vårt markedsområde Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus.

– Det var stor glede i andre enden da vi ringte RT2 Charity og fortalte at vi hadde bidratt til deres spleis med 15.000 kroner, sier Tone Dahlsveen, markedskonsulent og ansvarlig for tildelingen av Spleis-julegaver.

Les også:  Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

– Dette vil være med å gi veldig mange av de innlagte ved barne- og ungdomsavdelingen på Rikshospitalet et litt bedre opphold, sier Arne Audun Svela, som er initiativtageren til spleisen på spleis.no.

Spleis.no er SpareBank 1 alliansens digitale løsning for «crowd funding», en løsning der du kan opprette en spleis og få med deg folk på et spleiselag. Crowd funding har vokst voldsomt i omfang de siste årene, og brukes i dag både til veldedige formål og innsamlinger til alt fra felles klasseturer til start-up prosjekter.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.