23 nettbrett samlet inn til påske-isolerte eldre på sykehjem

diakonhjemmet

I løpet av en uke har Nordberg Lions og PR-byrået Kruse Larsen samlet inn 23 nettbrett til sykehjem i Oslo, og Gjensidigestiftelsen har bevilget 40.000 kroner til aksjonen som skal hjelpe isolerte eldre med å se venner og familie i påsken. Nettbrett-dugnaden fortsetter!


– Vi er veldig takknemlige. Det betyr mye for eldre, som nå ikke kan motta besøk, å kunne kommunisere med familie og barnebarn via en skjerm, sier Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg, spesialrådgiver i Diakonhjemmet Omsorg.

– Særlig for demente er det viktig å kunne se et menneske og ikke bare forholde seg til en stemme på telefon. Nå har vi mulighet til å dele ut disse nettbrettene på sykehjemmene våre, og når vi har flere nettbrett er det også mye lettere å kontrollere smittefaren. Vi har strenge hygieneregler – også for nettbrett, sier Jenvin-Steinsvåg.

– Nå har vi fått delt ut disse nettbrettene til våre sykehjem på Sagene, Ammerud og Nordberg. Neste mål er å skaffe flere nettbrett som vi kan låne ut på omgang til noen av våre 1000 brukere av hjemmetjenester. Mange sitter hjemme og er veldig isolerte, og det å kunne delta i familiens påskemiddag eller påske-quiz via et nettbrett, betyr veldig mye. Denne situasjonen kommer til å vare en stund – maidagene kommer også til å bli lange for mange eldre, sier Jenvin-Steinsvåg.

Dersom noen har et brukt nettbrett de ønsker å gi bort kan du kontakte: Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg, spesialrådgiver i Diakonhjemmet Omsorg. Epost: Berge-Andreas.Steinsvag@diakonhjemmet.no.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.