21 apotek midlertidig stengt på grunn av covid-19

medisin vitaminer

Alle apotek gjør sitt ytterste for å holde åpent for kundene. På grunn av et økende antall ansatte i karantene eller isolasjon, er det nå flere apotek som må holde midlertidig stengt.


– Apotekansatte er helsepersonell. Får en som jobber på apoteket symptomer på luftveisinfeksjon, må vedkommende testes for covid-19 og holde seg hjemme til svaret på prøven er klar. Dette er viktige tiltak. De ansatte er veldig opptatt av å ikke smitte pasienter eller kolleger. Men det er klart dette påvirker bemanningssituasjonen i apotekene, sier kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen.

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

I dag, 19. mars, må 21 av de 963 apotekene i Norge holde midlertidig stengt for kunder. Fem av disse opprettholder drift på bakrommet for å sikre at kommunehelsetjenesten og andre samarbeidspartnere får legemidler og medisinsk utstyr som de skal.

– Vi er opptatt av at det skal være best mulig dekning av apotek over hele landet. Apotek og apotekkjeder samarbeider nå for å sikre dette best mulig. Vi opplever at de ansatte og apotekeierne strekker seg lengst mulig for å holde apotekene åpne, og for å sikre best mulig tilgang på legemidler. Vi har jevnlige møter med medlemmene våre for å løse utfordringene, sier Soldal.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Apotekforeningen oppdaterer daglig oversikt over midlertidig stengte apotek. Se lenke:
https://www.apotek.no/fakta-og-ressurser/oversikt-over-midlertidig-stengte-apotek


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.