100 prosent bakteriefritt vann rett fra springen

Handeland

Vi tilbringer mye tid på kjøkkenet, men har du noen gang tenkt over hvor mye du bruker kjøkkenkranen i forbindelse med tilberedning av mat? Visste du at varmt vann fra kokende vannkran er 100% bakteriefritt vann?


Det betyr at ved et kokepåbud kan du med en Quooker være helt trygg på at vannet du får er helt bakteriefritt.

Myte: «Varmt vann fra springen kan ikke brukes til matlaging»
– Det er helt riktig at varmt vann fra springen ikke bør brukes til matlaging, men kokende vann fra en kokende vannkran er helt ufarlig, forteller Peter Bjørno, landesjef i Quooker Norge. Beholderen som forsyner den kokende vannkranen med varmt kokende vann, er koblet til kaldtvannsrøret, og er verken i kontakt med varme rør eller varmtvannsberederen. Kaldt vann føres inn i beholderen hvor det varmes opp til 110 grader og temperaturen holdes deretter konstant, dermed kan ingen bakterier overleve. Vannet oppbevares under trykk, slik at luftinnholdet bevares. Før vannet kommer ut av kranen går det gjennom et rensende filter. Kokende vann fra en kokende vannkran er derfor helt trygt å bruke til matlaging.

To raske kjøkkentips:
Slik får du lekker spinat på 123: Ta en pose frisk spinat og hell over i et dørslag. Hold dørslaget under en kokende vannkran i et halvt minutt, og du får en lekker, sprø og forvellet spinat.

Kan vi friste med knasende edamamebønner? Hell en håndfull tinte edamamebønner med belg over i en sil. Hold silen under den kokende vannkranen i et halvt minutt. Dryss med flaksalt og servér mens bønnene fortsatt er varme.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.