100 000 matporsjoner reddet via Too Good To Go-appen

meny

Gjennom overskuddsmat-appen Too Good To Go har MENY reddet 100 000 matporsjoner fra å ende som avfall. Dette tilsvarer 250 tonn spart CO2-utslipp. Kampen mot matsvinn gir resultater.


Høsten 2017 startet testbutikken MENY Bjølsen å legge ut poser med overskuddsmat i appen Too Good To Go. Nå tilbyr drøye 70 MENY-butikker denne tjenesten, og til sammen har de sørget for at 100 000 poser med overskuddsmat er hentet av kundene.

– Dette er et strålende tiltak i vår kamp mot matsvinn. Vi berger overskuddsmat fra å ende som avfall, mens kunder får matposer for en billig penge. Å redusere matsvinn er et av våre viktigste miljøbidrag, derfor må vi ha tiltak som har effekt og er lette å gjennomføre i butikk, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i MENY.

Populære matposer
Hele 95 prosent av alle matposene MENY har lagt ut i Too Good To Go-appen er blitt reddet.

– Posene fra MENY er veldig populære. Mange av porsjonene rives bort så snart de legges ut i appen, og så godt som alle blir reddet, sier daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go Norge og legger til:

– Over 80 000 har markert MENY som favoritt i appen, så det er tydelig at de er fornøyde med maten de redder for MENY. Folk synes det er stas å redusere matsvinnet og vi ser at villigheten til å ta miljøvennlige valg er stor når det tilrettelegges for dette.

Flere butikker må med
For MENY er den mest effektive måten å redusere matsvinnet på, å ha presise innkjøp – nettopp for å unngå overskudd. Derfor jobber kjeden løpende med data- og innkjøpsrutiner.

– Men som utvalgskjede med mye ferskvare, bakervarer og varmmat, klarer butikkene våre sjelden å treffe 100 prosent på sine varebestillinger. Derfor har vi blant annet nedprisingshylle, Gårsdagens brød og samarbeid med Too Good To Go. Vi har som mål å få betydelig flere av våre butikker inn i ordningen med Too Good To Go, sier Halstensen.

Ifølge Matvett kaster vi 385 000 tonn mat i Norge hvert år (tilsvarer ca. 73 kg per person per år), hvorav forbrukerne står for 58 prosent, dagligvarebransjen for 13 prosent og matindustrien for 24 prosent.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.