10 løpere fullfører 10 maraton på 10 dager

asics

En gruppe løpere fra hele verden har gjennomført en av de mest fysisk og mentalt krevende utfordringene i sitt liv – å løpe 10 maraton på 10 dager ved å løpe fra London til Paris. Den 450 km lange ferden startet ved ASICS-butikken i Regent Street i London og endte i Paris Maraton, og bragden er dokumentert i en kortfilm.


Alle medlemmene av gruppen ASICS FrontRunner, som blant annet bestod av en tidligere vektløfter fra Storbritannia, en italiensk malerikonservator og en 65 år gammel bestemor fra Russland, tok utfordringen med å kaste lys over de mentale og fysiske fordelene med løping. ASICS FrontRunner består av både amatører og toppidrettsutøvere fra hele verden, som har kommet sammen for å promotere ASICS’ filosofi om «en sunn sjel i et sunt legeme». 

Dokumentaren følger løperne på ferden og er med på hvert eneste skritt i det følelsesladede 10 dager lange eventyret. Underveis fra de hvite klippene ved Dover til de pulserende gatene i Paris viser kortfilmen de mentale og fysiske strabasene under den lange turen, og filmen prøver også å gi et ærlig innblikk i vennskapene som dannes og den kulturelle kunnskapen som de internasjonale løperne fra Europa, Sør-Amerika og Afrika tilegnet seg.

I gjennomsnitt tilbakela løperne mer enn et maraton per dag, men reisen forløp ikke uten problemer. Problemer med tempoet, været og skiftende landskap skapte utfordringer. For å gjøre utfordringen komplett, og det etter å ha løpt i ni dager i strekk, måtte løperne gjennomføre den lite misunnelsesverdige oppgaven med å løpe Paris Maraton – men alle kom i mål og krysset målstreken som et euforisk lag på tiden 4.39.

Pete Stables, som representerte Storbritannia i ASICS FrontRunner på turen fra London til Paris, sier følgende: «Etter at jeg begynte med ultraløping har jeg alltid ønsket å utforske mine egne grenser, og London til Paris-utfordringen var en perfekt anledning til dette. Jeg hadde mørke stunder, men å få muligheten til å gjøre noe slikt har vært noe helt spesielt. Vennskapene og det jeg har lært er noe jeg alltid kommer til å bære med meg. Hele erfaringen viser hvor sterk kraften i et lag kan være.»

METARIDE-skoen er utviklet for å gjøre langdistanseløping enklere og var derfor riktig løpepartner for ASICS FrontRunner på deres legendariske reise. Med avansert GUIDESOLE-teknologi – utviklet for å skyve kroppsvekten forover og redusere energitapet i ankelleddet – spilte skoen en viktig rolle når det gjaldt å hjelpe laget med å fullføre utfordringen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.